De ins en outs voor een nieuw winkelinterieur

De ins en outs voor een nieuw winkelinterieur

Het juiste interieur van uw winkel zorgt voor een groot verschil. Het juiste interieur kan namelijk het verschil maken tussen een klant die niet iets koopt en een klant die wél iets koopt. Voor zowel uw klanten als voor u als eigenaar van een winkel in Doetinchem zijn de juiste layout en het juiste design essentieel voor succes. VANMAATWERK gaat hier daarom wat dieper in op de ins en outs voor een nieuw winkelinterieur.

Stijl

Uw (nieuwe) winkelinterieur in Doetinchem dient natuurlijk te passen bij uw doelgroep. Zowel uw kleuren, de gebruikte materialen als de meubels dienen op elkaar aan te sluiten en te passen bij de gebruikte stijl. Denk hierbij altijd vanuit uw doelgroep. Stel uzelf vragen zoals: wat willen mijn klanten? Waar zijn ze naar op zoek? Wie zijn ze? Wat zou ik graag willen zien als ik in hun schoenen stond? Om een begin hiermee te maken is het altijd goed om een moodboard te maken waarin u de gewenste sfeer rondom uw klanten vastlegt.

Indeling

Ten tweede is de indeling erg belangrijk. Bepaal hierbij waar de kassa komt, waar welke producten komen, waar de voorraad wordt opgeslagen etc. Een simpele indeling met een doordachte looproute alleen is natuurlijk niet voldoende. Net als dat er een reden is dat een supermarkt de groente en het fruit vooraan heeft liggen en de diepvriesproducten als laatste komen, dient u ook na te denken over wat u wilt dat uw klanten wanneer zien. De indeling geeft u de mogelijkheid om het winkelgedrag van uw klant te sturen.

Verlichting

U denkt er in eerste instantie misschien niet aan, maar de juiste verlichting in uw winkel is essentieel voor een goede ervaring voor uw klant. Dat wil zeggen dat er een ideale combinatie van direct en indirect licht moet zijn. Hierbij heeft direct licht als functie uw producten goed te accentueren. Daarnaast heeft indirect licht de functie om voor sfeer en een huiselijk gevoel te zorgen. Deze sfeer heeft op zijn beurt weer een stimulerend effect op de verkoop.

Presentatie

Van producten in schappen, tafels vol spullen, paspoppen met kleding aan en systeemwanden die items presenteren. Als het aankomt op presentatie zijn er tal van mogelijkheden. Een valkuil voor veel winkeliers hier is dat ze teveel willen tonen in hun winkel. Hierdoor loopt u als winkelier al snel het risico dat u uw klanten overweldigd en dat de winkel een rommelige uitstraling krijgt. Dat is natuurlijk zonde. Maak dus een selectie van datgene wat u uw klanten écht wilt laten zien. Een tip hierbij is een collectie op basis van kleur laten zien. Zo houdt u makkelijker de controle en blijft alles één geheel.

Meer informatie over winkelinterieur

Bent u op zoek naar interieurbouw voor uw winkel in Doetinchem? VANMAATWERK is uw specialist voor interieurbouw in Doetinchem en omstreken. Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0314-784240 of mail naar jeroen@vanmaatwerk.nl. Of laat een bericht achter via ons contactformulier.