Duurzaamheid in het bedrijfsinterieur: maatwerkmeubelen met oog voor het milieu

Duurzame maatmeubelen

Als u een ondernemer bent met een eigen bedrijfspand weet u hoe belangrijk kwaliteit en duurzaamheid zijn. Niet alleen maar om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsmeubels lang meegaan en daarmee voor een grote tevredenheid onder uw personeel zorgen. Ook om ervoor te zorgen dat u een goede bijdrage levert aan een beter milieu en een betere wereld. In dit artikel vertelt VANMAATWERK je dan ook graag meer over duurzaamheid in het bedrijfsinterieur: maatwerkmeubelen met oog voor het milieu.

U wensen centraal

Als het aankomt op maatwerk meubelen met oog voor het milieu, staan uw wensen natuurlijk centraal. De specialisten van VANMAATWERK adviseren u graag over welke soort meubels het beste zijn voor uw bedrijfspand, branche en persoonlijke voorkeuren.
Heeft u een bepaalde indeling voor ogen? Of wilt u meubels in bepaalde vormgeving? Bij VANMAATWERK heeft u een eindeloze keuze in materialen en kleuren. Zo vindt u altijd de meubels die bij u en uw bedrijf passen en rekening houden met het milieu.

Milieuvriendelijke materialen voor meubels

Als u met duurzame meubels op maat een milieuvriendelijke keuze wilt maken, is het van belang dat u voor duurzame materialen gaat. Milieuvriendelijke materialen voor bedrijfsmeubels zijn onder andere:

  • Gerecycled hout: door hout te hergebruiken, wordt de vraag naar nieuw hout verminderd en worden bossen behouden.
  • Bamboe: bamboe groeit snel en kan na 3-5 jaar worden geoogst, waardoor het een duurzame en hernieuwbare grondstof is.
  • Gerecyclede kunststoffen: het gebruik van gerecyclede kunststoffen helpt bij het verminderen van de vraag naar nieuwe kunststoffen en het verminderen van afval.
  • Stoffen gemaakt van gerecyclede vezels: materialen zoals gerecyclede polyestervezels kunnen worden gebruikt voor bekleding en bekledingsstoffen.
  • Watergedragen verf en coatings: in plaats van oplosmiddelhoudende verven en coatings, kunnen watergedragen varianten worden gebruikt, die minder schadelijk zijn voor het milieu.
  • Natuurlijke vezels: materialen zoals katoen, hennep en jute zijn hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.
  • Metalen gemaakt van gerecycled metaal: metaalsoorten zoals aluminium en staal kunnen worden gemaakt van gerecycled metaal, waardoor energie en grondstoffen worden bespaard.

Hulp van VANMAATWERK nodig? Bel direct

VANMAATWERK zorgt voor maatwerk voor alle ondernemers die bij de keuze van hun meubels willen bijdragen aan een betere wereld. We staan dan ook klaar voor het op maat maken van meubels naar wens. Wij inventariseren, inspireren, adviseren, coördineren en realiseren in nauwe samenspraak uw wensen. Vanaf het eerste initiatief tot de ingebruikname. Heeft u vragen over wat we allemaal voor u kunnen doen? Of wilt u meer informatie? Bel naar 06-13550703, mail naar jeroen@vanmaatwerk.nl of laat een bericht achter via ons contactformulier.